Home

Over mij

Curriculum Vitae

Contact
Kennis en Ervaring
Wijze mannen voor een goed resultaat
Over mij

Na een opleiding tot werkbouwkundig Ingenieur nam ik een baan aan bij de RAI waarbij ik werd opgeleid tot programmeur: ik was meteen verkocht. Hoewel het meeste programmeerwerk op dat moment nog met ponskaarten werd uitgevoerd was het potentieel van automatisering goed zichtbaar, en ik heb er nooit spijt van gehad dat ik in deze branch ben doorgegaan.

Al snel werd het me duidelijk dat ik ook leidinggevende capaciteiten had en stroomde ik door naar projectleider en supportmanager.

Na het behalen van een Master degree in Business Administration trok ik de stoute schoenen aan en bood mijn diensten aan aan een Canadees bedrijf, Speedware, waarvoor ik de vestigingen in Nederland en Belgie heb opgestart en als directeur Benelux leiding gaf aan de verkoop en de Support van de softwareproducten van Speedware.

Inhoudelijk met IT bezig zijn blijft echter altijd weer lokken, vandaar dat ik nu als zelfstandig projectmanager en IT Consultant opdrachten uitvoer die mij uitdagen en waarbij de klant kan profiteren van mijn kennis en ervaring.

Vandaag de dag is er een enorm aanbod van technologie en diensten daaromheen en is het daarom een enorme uitdaging om in die wereld de juiste technologie in te zetten voor de opgestelde business case. Veel oude diensten worden in een nieuw jasje aangeboden; de kunst is door de bomen toch nog een bos te zien.

De kennis en ervaring die ik in 30 jaar heb opgebouwd inzetten om een klant te helpen het maximale rendement uit zijn ICT-investeringen te halen; daar ga ik voor, want dat geeft mij grote voldoening.

Rick Molenaar


Home
Over mij
Curriculum Vitae
Contact